dimecres, 29 d’abril del 2015

Methylobacterium spp.
Nom
  • Nom científic: Methylobacterium spp
  • Nom comú/denominació de grup: Metilobacteris

Classificació taxonòmica
  • Fílum: Proteobacteria
  • Classe: Alpha Proteobacteria
  • Ordre: Rhizobiales
  • Família: Methylobacteriaceae
  • Gènere: Methylobacterium

Característiques morfològiques           
  •  Morfologia: Bacils, a vegades ramificats i pleomòrfics.
  • Agrupació: Formació de rosetes o independents.
  • Gram: Bacteris gram negatius.
  • Mida: 0,8-1,0 x 1,0-8,0 µm.
  • Motilitat i tipus de flagel·lació (si s'escau): Té motilitat gràcies a la seva flagel·lació polar.
  • Pigmentació: Generalment tenen una pigmentació de rosa pàl·lid fins a taronja -vermellós.
  • Inclusions i grànuls: Inclusions sudanofíliques, ocasionalment grànuls de volutina.

Característiques metabòliques 
  • Font d'energia: Química (matèria orgànica)
  • Font de poder reductor (e): A partir de matèria orgànica, metilotròfics facultatius, metanotròfics facultatius
  • Font de carboni: Matèria orgànica, compostos de un sol carboni com formiat, formaldehid o metanol
  • Acceptor extern d'eO2
  • Reciclatge del NADH: Respiració aeròbia.

Característiques ecològiques
  • Rangs de creixement per a paràmetres ambientals rellevants:  Temperatura òptima: 25-30ºC.
  • Hàbitat i distribució: Superfície de fulles i altres parts de la planta, sòl, aigua, endosimbionts dintre de cèl·lules vegetals, llacs amb sediments, grans d'arròs. Colonitza les parts aèries i subterrànies de les plantes com epi- i endòfita.
  • Abundància: Abundància en la filosfera de les plantes.

Altres característiques, aplicacions o problemàtiques

Normalment es descriu el seu paper com a promotors del creixement vegetal, a través de mecanismes com la producció de fitohormones o enzims moduladors del creixement vegetal, la secreció de compostos implicats en el biocontrol o en la supressió d'enfermetats. 
Són altament resistents al clor.
Methilobacterium spp. poden oxidar el metà procedent dels camps d'arròs.


Referències


Autors

Ceada G., Ferraro A., Masó S., Torrente M.

1 comentari:

  1. En l'apartat d'aplicacions faltaria la obtenció de biomassa o proteïnes d'origen bacterià.

    ResponElimina