Methylobacterium spp.
Nom
Nom
- Nom científic: Methylobacterium spp
- Nom comú/denominació de
grup: Metilobacteris
Classificació
taxonòmica
- Fílum: Proteobacteria
- Classe: Alpha
Proteobacteria
- Ordre: Rhizobiales
- Família: Methylobacteriaceae
- Gènere: Methylobacterium
Característiques
morfològiques
- Morfologia: Bacils, a
vegades ramificats i pleomòrfics.
- Agrupació: Formació
de rosetes o independents.
- Gram: Bacteris
gram negatius.
- Mida: 0,8-1,0 x 1,0-8,0 µm.
- Motilitat i tipus de
flagel·lació (si s'escau): Té
motilitat gràcies a la seva flagel·lació polar.
- Pigmentació: Generalment
tenen una pigmentació de rosa pàl·lid fins a taronja -vermellós.
- Inclusions i grànuls: Inclusions
sudanofíliques, ocasionalment grànuls de volutina.
Característiques
metabòliques
- Font d'energia: Química
(matèria orgànica)
- Font de poder reductor (e–): A partir
de matèria orgànica, metilotròfics facultatius, metanotròfics facultatius
- Font de carboni: Matèria
orgànica, compostos de un sol carboni com formiat, formaldehid o metanol
- Acceptor extern d'e–: O2
- Reciclatge del NADH: Respiració
aeròbia.
Característiques
ecològiques
- Rangs de creixement per a
paràmetres ambientals rellevants: Temperatura òptima: 25-30ºC.
- Hàbitat i distribució: Superfície
de fulles i altres parts de la planta, sòl, aigua, endosimbionts dintre de
cèl·lules vegetals, llacs amb sediments, grans d'arròs. Colonitza les
parts aèries i subterrànies de les plantes com epi- i endòfita.
- Abundància: Abundància
en la filosfera de les plantes.
Altres
característiques, aplicacions o problemàtiques
Normalment es descriu el seu
paper com a promotors del creixement vegetal, a través de mecanismes com la
producció de fitohormones o enzims moduladors del creixement vegetal, la
secreció de compostos implicats en el biocontrol o en la supressió
d'enfermetats.
Són altament resistents al clor.
Methilobacterium spp. poden oxidar el metà procedent dels camps d'arròs.
Referències
Autors
Ceada
G., Ferraro A., Masó S., Torrente M.
En l'apartat d'aplicacions faltaria la obtenció de biomassa o proteïnes d'origen bacterià.
ResponElimina